Ansökan till Ettårsutbyte

Här får du mer information om vad som gäller vid ansökan så som kostnader, ålder med mera. Men om du nu bestämt dig för att söka, och har dina föräldrars medgivande är det dags att sätta igång ansökningsproceduren. Den 15 oktober 2017 är den dag då din registrering senast ska vara oss tillhanda. Din ansökan skall vara din distriktsordförande tillhanda senast den 31 oktober 2017. OBS! Ansökningstiden är förlängd. Efter den 31 oktober sker antagning till förstahandsval av utbytesland efter ansökningsdatum då platser till vissa länder är begränsat. Kontakta din distriktsordförande för mer information.

 

 


+ Krav för ansökan

1. God hälsa
För att klara av ditt utbytesår måste du ha god hälsa, det vill säga vara i både fysiskt och psykiskt god kondition.

2. Ålderskrav
Du måste uppfylla våra ålderskrav.

3. Att kunna vara värdfamilj
Den familj som skickar iväg sin son/dotter förbinder sig att vara värdfamilj för en eller flera utbytesstudenter under sammanlagt ett år.

4. Medgivande
Dina föräldrar måste skriftligen, i ansökningshandlingarna, medge att de ger dig tillstånd att delta i utbytesprogrammet, att de står för kostnaderna, och att de kommer att vara värdfamilj.

5. Motivation
Du måste själv vara motiverad att delta i ett utbytesår. Det räcker inte med att dina föräldrar eller dina kompisar uppmuntrar dig att åka, utan du måste själv känna att det är något du vill göra.

+ Åldersgräns

Du måste uppfylla våra ålderskrav. De styrs av skolsystemen i de mottagande länderna, och är inget vi kan ändra på, tyvärr.

För att söka till utbytesåret 2018-2019 gäller följande åldersgränser:
Australien & Nya Zeeland:
Född 2001 eller 2002

USA & Kanada:
Född mellan 15 augusti 2000 och 31 december 2002

Övriga länder:
Född 2000, 2001 eller 2002

+ Kostnader

Registreringsavgift
Registreringsavgift för att ansöka till ettårsutbytet är 600 kr.

Programavgifter
Under utbytesåret 2018-2019 är programavgifter för Australien, Nya Zeeland, USA och Kanada 48000 kr. Programavgifter för övriga länder är 38000 kr. I programavgiften ingår utbytets administration, försäkringspremie, kavaj, väska och annan utrustning medan researrangemanget inklusive flygbiljett inte ingår.

+ Ansökan

Sista ansökningsdatum är den 15 oktober 2017. Om du har frågor om ansökan, kontakta oss!

OBS! Vi behöver endast registreringsformulär och anmälningsavgift före den 15 oktober 2017.